21 Eylül 2017 Perşembe

Android de Firebase'e Bağlanma ve Authentication

Merhaba Arkadaşlar,

Önceki yazımda genel olarak Google Firebase'den bahsetmiştim.Bugün Android'de Firebase'in uygulamamıza nasıl ekleneceğini ve Authentication işleminin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım.

Firebase Authentication ile geliştiricilere birçok kimlik doğrulama yöntemi kullanma imkanı sağlanmıştır.Bu kimlik doğrulama yöntemleri:

  • Email/Password
  • Google
  • Facebook
  • Github
  • Phone
  • Twitter
  • Anonymous
 Firebase kütüphanesini  projemizde kullanabilmek için projemize Firebase kütüphanesini eklememiz gerekmektedir.Eğer Google Firebase de hesap oluşturmadıysanız, öncelikle https://firebase.google.com adresine girerek buradan hesap oluşturmanız gerekmektedir.Bu yazımda, Firebase 'i Firebase Asistant kullanmadan  manuel olarak nasıl projenize ekleneceğini anlatacağım. 
          Manuel Olarak Firebase,Android Studio Projesine Nasıl Eklenir?

  1. Firebase sitesinden hesabımıza giriş yaptıktan sonra Go To Console 'u tıklıyoruz.Console üzerinde eğer yeni bir proje oluşturmak istiyorsak Proje Ekle,var olan google projemizi import etmek için ise "Google projesini içe aktar"ı tıklıyoruz. 



   2- Proje ekle seçeneğini tıkladığımızda  karşımıza çıkan formdan proje adını yazıp,ülkeyi           seçiyoruz.Ve Proje Oluştur Butonuna Tıklıyoruz.
Firebase'i Android Uygulamasına Eklemek
1-.Android Studio'da Firebase ekleyeceğimiz yeni bir proje oluşturuyoruz.

2-Firebase'de  sign-in olduktan sonra oluşturduğumuz projeyi açıyoruz.Ve aşağıdaki şekildeki gibi "Firebase'i Android uygulamanıza ekleyin" kısmına tıklıyoruz.




3-Yukarıda Android paket adını yazarken dikkat etmemiz gereken nokta Android Studio'da oluşturduğumuz projenin paket ismi ile aynı olmasıdır.
4-Projemizin paket ismini yukarıda yazıp,Uygulamayı Kaydet butonuna bastığımızda karşımıza aşağıdaki adım gelecektir.Aşağıdaki adımları takip edip google-services.json'ı bilgisayara indirip daha sonra Android Studio'da projemizde app modulunun altına google-services.json'ı kopyalıyoruz.
 5-Son adımda aşağıdaki ekrandaki yönlendirmeleri uygulayarak projemizdeki gradle dosyasında eklemeleri yapıp IDE'deki çubukta gözüken  sync now a basıyoruz.
Projemizde Firebase Authentication'ı kullanabilmemiz için build.gradle (Module: App)dosyasına aşağıdaki eklemeleri yapıyoruz.
compile 'com.google.firebase:firebase-database:11.0.1'

compile 'com.google.firebase:firebase-auth:11.0.1'

Ve son olarak da hangi Authentication tipini (Email/Password,Facebook,Twitter vs.)kullanmak istiyorsanız onu Firebase Consoldan aktif hale getiriyoruz. Firebase artık kullanımımıza hazır durumda.Diğer yazımda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler